Om Teatersesam

Vår sajt är en hyllning till sesam – märk teatersesam.nu Sesam, eller Sesame Street som är originalnamnet, är en barnserie som skapades av Joan Ganz Cooney och Lloyd Morrisett. Programmet är känt för sitt utbildande innehåll, Jim Hensons handdockor ”Mupparna”, animering, korta filmer, humor och kulturella referenser – och det är det vi älskar med serien! Serien hade premiär den 10 november 1969 och har gett glädje till barn (och vuxna) över hela världen sedan dess.

Serien har inte alltid sett likadan ut, och har ändrats mycket genom tiderna. Serien har anpassat sig till ändringar i amerikansk kultur och publikens tittarvanor. Men det här gillar vi, för vem tycker om att titta på samma saker hela tiden? Särskilt om serien fortfarande anpassat sig till samhället under 1969, istället för dagens samhälle! Skaparna av Sesam skapar sitt innehåll genom utbildningsmål, och det här var det första programmet som granskades för att se hur det utbildande innehållet påverkade barnen. Det måste ha påverkat barnen bra, då serien har pågått i 45 år!

Sesam sänds i över 140 länder över hela världen, och älskas av både stora och små. Faktum är att det är över 120 miljoner stora och små över hela världen! Det är verkligen många som delar vi kärlek till denna underbara barnserie.

När serien firade sin 40-årsdag år 2009 så var den på femtonde plats för barnprogram i USA. År 1996 så visade en studie att 95% av alla amerikanska lågstadiebarn hade tittat på serien redan vid treårsåldern. 2008 visade en studie att 77 miljoner amerikanare hade sett serien när de var barn. Sesam har vunnit 8 stycken Grammy Awards och 153 Emmy Awards – och det är fler än något annat barnprogram! Det tycker vi absolut att denna serie är värd.

Vill du kontakta oss? Maila på info(aa)teatersesam(punkt)nu